luni, 29 noiembrie 2010

O reteta de post sau de sarbatori

Ciuperci în gelatină


Ingrediente: 500 g ciuperci, 2 cepe, 40 g gelatină, o linguriţă

unt, 2 linguri maioneză, sare.

Cum se prepară?

Ciupercile champignon se spală şi se taie felii subţiri. Se fierb într-o

cratiţă, împreună cu ceapa întreagă, unt, sare şi apă cât să le

acopere, timp de 15/20 minute. Când sunt gata înlătură ceapa. Zeama

se strecoară printr-o sită foarte deasă. În această zeamă, pe foc,

se topeşte gelatina. Ciupercile fierte se aşază în strat uniform

pe o farfurie întinsă, într-o tavă sau în mici forme, boluri (fiecare

reprezentând o porţie).

Peste ciuperci se toarnă zeama cu gelatina (care se strecoară

în momentul turnării). Se dă la rece să se închege.

Se servesc cu sau fara maioneză vegetala. Pofta buna !