vineri, 14 iunie 2013

CIUPERCILE HALUCINOGENE in România sunt interzise
Una dintre principalele atractii turistice ale Olandei si anume consumul de ciuperci halucinogene va inceta, magazinele care vand aceste ciuperci vor fi inchise, incepand cu luna decembrie 2013.
Potrivit Ministerului Sanatatii din Olanda, aceasta decizie a fost luata in urma rapoartelor medicale ce au demonstrat ca cei care consuma aceste ciuperci in cantitati mari sunt predispusi la comportamente neprevazute. Ingredientul halucinogen extras din speciile de ciuperci au efecte asemănătoare LSD-ului.  Face parte din cateogoria stupefiantelor de mare risc. Numai un gram se vinde, in functie de concentratie, cu 150-200 de euro.                                                                      
 Parlamentul a luat aceasta decizie dupa decesul unei tinere de 17 ani, din Franta, despre care se crede ca a consumat aceste ciuperci inainte de a se arunca de pe un pod din Amsterdam. Aceste produse sunt comercializate in peste 180 de magazine din Olanda.
Dar exista si o parte buna a acestor ciuperci dar administrate stiintific                   
 Psilocibina, substanţa activă din “ciupercile magice”, ar putea fi utilizata pentru tratarea depresiei, relevă noi studii realizate de specialiştii de la Imperial College London. Mai mult, un alt studiu, publicat anul trecut, susţinea că oamenii anxioşi care primesc un singur tratament cu psilocibină înregistrează scoruri mai bune la testele pentru evaluarea gradului de depresie.