joi, 28 martie 2013

Totul despre ciuperci cu Dr. Ing. Ioana Tudor: Shiitake – Regele ciupercilor face producţie la Gh...

Totul despre ciuperci cu Dr. Ing. Ioana Tudor: Shiitake – Regele ciupercilor face producţie la Gh...: Shiitake – Regele ciupercilor face producţie la Gherla Povestea unui român care câştigă bani din delicatesa japoneză În urmă cu...

Shiitake – Regele ciupercilor face producţie la Gherla

Povestea unui român care câştigă bani din delicatesa japoneză
În urmă cu cinci ani, Daniel Molnar (47 de ani) şi-a cumpărat o bucată de pământ de 1.500 metri pătraţi în ideea de a-şi construi o cabană de vacanţă. Terenul achiziţionat era unul în pantă, fără o expunere propice pentru agricultură.

Cultivă pe tulpini de carpen şi stejar o ciupercă – Shiitake (denumită şi Regele ciupercilor sau Monarhul ciupercilor), rar întâlnită la noi, o ciupercă cu virtuţi terapeutice, provenită din Asia, şi care se regăseşte şi în meniurile marilor restaurante.

Cultivatorii de ciuperci Shiitake din România se numără pe degetele de la o mână. Este mai dificil de cultivat şi are o productivitate scăzută comparativ cu alte soiuri de ciuperci. Daniel Molnar este unul dintre puţini cultivatori din România şi a ajuns să producă Shiitake după ce s-a gândit îndelung cum „ar putea face şi altceva decât cei din jurul lui”, într-o perioadă în care criza îi periclita veniturile familiei.
Mai mult pe agrointel.ro