joi, 9 octombrie 2014

Cursuri de ciupercar pentru angajati

Proiectul isi propune sa califice 950 angajati (persoane califícate/ necalificate/ slab califícate) din cele 8 regiuni ale Romaniei, in meserii precum: lucrator in prelucrare carne, peste, lapte, conserve, operator in prelucrarea legumelor si fructelor, lucrator in agricultura si in gospodarie ecologica, ciupercar, pomicultor, horticultor, agricultor culturi de camp, masinist la masini mobile pentru transporturi interioare, muncitor plantatii si amenajare zona verde. Participantii vor beneficia de un curs autorizat ANC.
  
Patronatul din Industria de Conserve din Legume si Fructe si Conserve Mixte "ROMCONSERV" in parteneriat cu Instituto de Formación Integral S.L.U. Spania anunta lansarea proiectului „Formarea Profesionala Continua in industria procesarii fructelor si legumelor si industrii conexe (ForCons)”. Proiectul isi propune sa califice 950 angajati din cele 8 regiuni ale Romaniei.

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, prin contractul de finantare nr. POSDRU/164/2.3/S/136259 si se inscrie pe Axa prioritara 2:„Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii”, Domeniul major de interventie: 2.3 „Acces si participare la formarea profesionala continua”.


Evenimentul a fost organizat in data de 30 septembrie 2014 la Bucuresti, la Phoenicia Grand Hotel, cu prilejul lansarii oficiale a proiectului mai sus-mentionat care urmeaza a fi implementat pe o durata de 18 luni, avand ca obiect general cresterea nivelului de calificare a persoanelor angajate pe piata muncii in regiuniile Nord-Vest, Vest, Sud- Vest, Sud, Bucuresti- Ilfov, Sud-Est, Nord-Est, Centru, prin facilitarea accesului angajatilor la servicii de formare profesionala continua in vederea obtinerii de catre acestia de calificari/recalificari care sa le ofere oportunitati crescute pe piata muncii, prin masuri active pentru dezvoltarea unor noi abilitati de mentinere pe piata muncii in sectorul procesarii fructelor si legumelor si industriilor conexe.

In cadrul conferintei a fost prezentat proiectul, obiectivele si rezultatele estimate, abordarea transnationala, strategia de promovare precum si consideratii asupra impactuluiproiectului in regiunile de implementare.

Prezentare proiect [.ppt 1972 kB] >>>


Federatia Nationala PRO AGRO