miercuri, 29 ianuarie 2014

Shiitake-Lentinula edodes, Carte cu tehnologia de cultura

Bio champ din Franţa cultivă in sticle de polipropilena  următoarele specii de ciuperci comestibile şi medicinale:
§         Le naméko (Pholiote nameko);
§         Le collybie à pied velouté (Flammulina velutipes);
§         Le champignon shimeji (Hypsizygus marmoreus);
§         Le maitaké (Grifola frondosa);
§         Le shiitaké (Lentinus edodes);
§         Le reishi (Ganoderma ludicium);
§         Le hericium (Hericium erinaceus);
§         Le panicaut (Pleurotus eryngii);
§         Le champignon noir (Auricularia auricula);
§         Le champignon blanc (Tremela fuciformis);
§         Le champignon thé (Agrocybe chaxingu);

§         Le pleurote (Pleurotus ostreatus).
La noi in tara se cunoaste champignon si foarte putin Pleurotus ostreatus, in rest cele din paduri. Cu totul sporadic se cultiva SHIITAKE, sau ciuperca parfumata. In curand va apare Tehnologia de cultura a acestei specii anticancerigene.