vineri, 13 iunie 2014

20 iunie Nou curs de ciupercar

Deschidem un nou curs pe 20 iunie 2014.

Specialist certificat de catre CNFPA ca FORMATOR  primim inscrieri pentru desfasurare CURS de CIUPERCAR , teoretic si practic, acreditat, din toata tara. Detinem suport de curs, carti tehnologie. Cursul se desfasoara la Bucuresti pe perioada a 2-3 luni 700 ron, in 2 rate. Dupa examen se elibereaza Atestat recunoscut in tara si UE. www. totuldespreciuperci.blogspot.ro, tel. 0745420536

CHAMPIGNON, in sistem intensiv

Numai champignon de la producerea compostului, dotarea ciupercariei, dezinfectia, infiintarea culturii, lucrari de ingrijire, conditii de microclimat, prevenirea bolilor si daunatorilor, pastrare, ambalare etc. www.ciupercile.ro, tel. 0745420536. Pret 30 lei.

Caut Sponsorizare de la un iubitor de ciuperci sau Nu

Caut Editura sau sponsorizare pentru retiparirea cartii prezentate. Tiraj epuizat si Contract expirat. A fost premiata de Academia Oamenilor de Stiinta din Romania in anul 2012. Sunt prezentate peste 300 specii de ciuperci comestibile si necomestibile din flora spontana a Romaniei, totul color. Tel. 0745420536, www.toruldespreciuperci.blogspot.ro

luni, 9 iunie 2014

LISTA DE CARTI PUBLICATE, dr.ing. Ioana Tudor

                             Dr.ing. Ioana Tudor- LISTA DE CARTI PUBLICATE

1.     Sfaturi practice pentru cultivatorii de ciuperci, 1996, Ed. Ştiinţă şi Tehnică, Bucureşti, 152 pag.
2.     Ciuperci şi preparate culinare cu ciuperci, 1996, Ed.Ştiinţifică, Bucureşti, 230 pag.
3.     475 Reţete culinare cu ciuperci, 1996, Ed.Tehnică, Bucureşti , 188 pag.
4.     Preparate şi conserve vegetariene din ciuperci, Ediţia I-a, 1999, Ediţia a-II-a, 2001, Ed.Tehnică, 158 pag. şi  respectiv  208 pag.
5.     Cultura ciupercilor comestibile şi producerea miceliului, 2000, Ed.Ex Ponto Constanţa,  280 pag.
6.     Cultura şi protecţia ciupercilor comestibile, 2001, Ed.Ştiinţelor Agricole, Bucureşti, 320 pag.
7.     Ciuperci comestibile – agaricus şi pleurotus, 2001, Ed. Alex- Alex, Bucureşti, 126 pag.
8.     Cultura ciupercilor în gospodăriile populaţiei, 2001, Ed. Ceres, Bucureşti, 156 pag.
9.     Manualul cultivatorului de ciuperci comestibile, Ediţia I-a 2002,  Editia a-II-a 2006, Ed.Lucman, Bucureşti, 233 şi respectiv 246 pag.
10. Ciuperci şi miceliu, 2004, 2006, Ed.Lucman, Bucureşti, 266 pag.
11. Reţete culinare şi conserve cu ciuperci, 2005, Ed.Lucman,   Bucureşti, 208 pag.
12. Preparate din ciuperci, 2005, Editura Cartea de buzunar, Bucureşti,  92 pag.
13     Melci- Totul despre înmulţirea, creşterea, recoltarea, valorificarea
      intensivă, 2006, Ed. Lucman, Bucureşti,  189 pag.
  14. Ciuperci comestibile şi  medicinale, 2007, Editura Lucman,   
        Bucureşti, 270 pag.
15. Tehnici inovative pentru obţinerea de alimente cu mare valoare
      nutritivă, 2007, Editura CHIMINFORM DATA, Bucureşti, 150 pag.
16. Champignon, 2010, Editura Lucman, Bucuresti, 285 pag.
17. Trufele- o afacere profitabilă pe termen lung, 2010, Editura Nomina
      Lex, Bucureşti , 166 pag.
18. Cultura ciupercilor Pleurotus, 2010, Editura Nomina Lex,
       Bucureşti, 226 pag.  
19. Cultura ciupercilor pentru începători, 2010, Editura Nomina Lex, 
       Bucureşti, 254 pag.
20. Sănătatea la îndemâna oricui, 194 Remedii fitoterapeutice, 2010,
      Editura Lucman, Bucureşti , 378 pag.   
  21. Rase de câini – morfologie, anatomie, alimentaţie, îngrijire, sănătate,
  reproducere, 2010, Editura Lucman, Bucureşti, 348 pag.
22. Ciupercile din flora spontană a Romaniei, Microenciclopedie Ilustrată, 2010, Editura Gramen, Bucureşti, 279 pag.
23. Reţete culinare şi conserve cu ciuperci, 2010, Editura Nominal Lex, Bucureşti, 243 pag .
24. Albinele şi albinăritul, 2011, Editura Gramen, Bucureşti, 296 pag.
25. Miceliu de ciuperci, Suşe şi hibrizi, 2012, Editura Gramen,Bucuresti, 218 pag.
26. Preparate vegetariene si conserve din ciuperci, 2013, Editura Universitara, Bucuresti, 158 pag.
26. Mierea, alimentul complet, 2013, Editura Gramen, Bucureşti, 127 pag.
27. Ghid de cultura ciupercilor, în gospodăriile individuale, Vol.I, 2013 Editura Universitară, Bucureşti, 248 pag.
28. Cultura shiitake - Lentinus edodes, ciuperca longevităţii, Ghid practic pentru începători şi avansaţi, 2014,  Editura Gramen, Bucureşti, 194 pag.

29. Ghid de cultura pentru champignon, în sistem intensiv, Vol.II, 2014, Editura Universitară, Bucureşti, 216 pag.

duminică, 8 iunie 2014

Examen curs de ciupercar, 6.06.2014

Cursantii au venit pregatiti si cu emotii. Unii au venit din Suceava, Bacau, Braila, Targu Mures, Deva, altii de mai aproape, Teleorman, Arges, Prahova, Ilfov si din Bucuresti. Dar greul abia acum incepe cand vor aplica in prcatica ce au invatat la curs. Dar daca se vor poticni acum stiu la cine sa apeleze, la colegi, la lector..