sâmbătă, 18 iulie 2015

Ciuperca Piedade, ciuperca regalã sau Agaricus blazei- ciuperca lui Dumnezeu

AGARICUS BRASILIENSIS (AGARICUS BLAZEI
MURILL, CIUPERCA LUI DUMNEZEU SAU CIUPERCA
ZEULUI), ABM SAU MILENA
Denumiri populare: ciuperca Piedade, ciuperca regalã, ciuperca zeului
Aceastã specie, prin continutul sãu ridicat de polisaharide precum alfa si alfa – D - glucan, beta si beta – D-glucan, de proteoglucani, riboglucani, compusi anti angiogenici si ergosterol este folositã ca antitumoral, anticancer, antiviral, împotriva arteriosclerozei, în diabet, hepatite, hiperlipidemie, îmbogãþeste sistemul imunitar si este stimulent pentru întregul organism. Prin conþinutul în proteine, vitamine si sãruri minerale, cu sase tipuri de steroizi cu rol de stopare a cresterii numãrului de celule canceroase, aceastã specie de ciuperci diminueazã efectele secundare ale chimioterapiei si radioterapiei, determinând o crestere considerabilã a imunitãþii organismului.
Prin urmare, sunt eliminate stãrile de vomã, lipsa poftei de mâncare, oboseala, lipsa energiei si, ce este mai important, terapiile, sub influenta ciupercii-minune, devin mai eficiente de 3 pânã la 7.
Ciuperca este consideratã un aliment functional datoritã continutului de beta-glucani, fuco-manoglucan, fibre, triterpene, vitamine, 9 aminoacizi si sãruri minerale. Pentru tratament sau supliment nutritiv se foloseste crudã, deshidratatã sub formã de pudrã, granule, sub formã de ceai, extract lichid etc. Este consideratã bioregulator, imunomodulator, mentine homeostazia, regleazã bioritmul, previne cancerul, scade colesterolul, ca agent antitrombotic, agent antidiabetic, previne hipertensiunea, are efect în probleme de prostatã s.a.
 Agaricus blazei- ciuperca lui Dumnezeu
Agaricus blazei este una dintre cele mai uimitoare specii de ciuperci medicinale descoperite pânã în prezent. Se presupune sigur cã va revolutiona lumea medicalã, în urmãtorii câtiva ani. Este la fel de importantã precum
descoperirea penicilinei în anul 1920. Se preconizeazã cã va avea acelasi impact asupra tratamentului de Immuno-deficientã cum ar fi cancerul si SIDA, precum a avut descoperirea antibioticelor, în infectii.
Cartea costa 30 lei si cuprinde si tehnologia de cultura a acestei specii.