Pagini

luni, 29 noiembrie 2010

APERITIV DIN CHAMPIGNONS



APERITIV DIN CIUPERCI
Ingrediente: 500 g ciuperci, 4 linguri vin alb, o lingură ulei,

2 castraveţi muraţi, 1-2 foi de dafin, o crenguţă cimbru, 1-2 căţei

de usturoi, 1-2 linguriţe suc de lămâie, piper boabe, sare, o sfeclă

roşie mică, 2-3 fire de pătrunjel verde.

Cum se prepară?

Ciupercile se spală, se desprind picioruşele, se fierb în apă
împreună cu toate ingredientele în vas acoperit, cca 20 minute.
Când sunt gata, se scot ciupercile cu paleta şi se aşază în salatieră.
În zeama în care au fiert ciupercile se adaugă castraveciori acri tăiaţi felii
rotunde, două linguri cu vârf de sfeclă fiartă tăiată în cuburi
mici, puţin suc de lămâie şi se fierbe în continuare. Totul se trece
apoi prin sită. Se toarnă sosul obţinut peste ciuperci. Deasupra
se toarnă o lingură de ulei. Se ornează cu frunze de pătrunjel.

Se servesc ca aperitiv. Poftă bună !