Acest site este dedicat iubitorilor de ciuperci din toata tara. Este bazat pe experienta de mai bine de 35 de ani a unui specialist in domeniu, Dr. ing. Ioana Tudor, dorindu-se a fi un portal spre minunata lume a acestor superalimente. Veti gasi (si veti putea cere) aici consultanta si sfaturi despre cultivarea ciupercilor, va veti puteti alege si achizitiona carti de specialitate si va veti putea delecta cu retete culinare din intreaga lume ce folosesc ciuperci.
Pagini
▼
vineri, 29 aprilie 2011
APERITIVE CU CIUPERCI
Ciuperci la cuptor I
Ingrediente: 500 g ciuperci, pătrunjel verde, sare şi piper, ulei.
Cum se prepară?
Se spală bine ciupercile. Codiţele se taie foarte mărunt, se
adaugă sare, piper pisat şi pătrunjel tocat. Se umplu pălăriile
cu compoziţia obţinută şi se aşează într-o tavă unsă cu ulei, se
stropesc cu ulei, apoi se introduc în cuptorul încins, unde se ţin
20-25 minute.
Se servesc calde.
Ciuperci la cuptor II
Ingrediente: 500 g ciuperci, 100 ml ulei, sare şi piper.
Cum se prepară?
Ciupercile se spală şi se scurg de apă. Se aşează într-o tavă
unsă cu ulei, se presară cu sare şi piper, se stropesc cu ulei şi se
dau la cuptor.
Când sunt gata, se stropesc cu sucul din tavă şi se servesc
imediat.
Ciuperci fripte pe jăratec sau grătar
Ingrediente: 500 g ciuperci, 100 g brânză de oi, 100 g slănină
afumată, sare.
Cum se prepară?
Se spală ciupercile, se zvântă şi se sărează puţin, desprinzându-
se picioruşele. Se aşează pe jăratec sau pe o tablă sau tavă, să
nu se ardă. Se pot pune şi pe grătar. Pentru un gust mai apetisant,
înainte de fript, în fiecare pălărioară se pune o bucăţică de
brânză de oaie sau slănină afumată.
Ciuperci în gelatină
Ingrediente: 500 g ciuperci, 2 cepe, 40 g gelatină, o linguriţă
unt, 2 linguri maioneză, sare.
Cum se prepară?
Ciupercile se spală şi se taie felii subţiri. Se fi erb într-o
cratiţă, împreună cu ceapa întreagă, unt, sare şi apă cât să le
acopere. Când sunt gata se strecoară, se înlătură ceapa. Zeama
se strecoară printr-o sită foarte deasă. În această zeamă, pe foc,
se topeşte gelatina. Ciupercile fi erte se aşază în strat uniform
pe o farfurie întinsă, într-o tavă sau în mici forme (fi ecare
reprezentând o porţie).
Peste ciuperci se toarnă zeama cu gelatina (care se strecoară
în momentul turnării). Se dă la rece să se închege.
Se servesc cu maioneză.