Acest site este dedicat iubitorilor de ciuperci din toata tara. Este bazat pe experienta de mai bine de 35 de ani a unui specialist in domeniu, Dr. ing. Ioana Tudor, dorindu-se a fi un portal spre minunata lume a acestor superalimente. Veti gasi (si veti putea cere) aici consultanta si sfaturi despre cultivarea ciupercilor, va veti puteti alege si achizitiona carti de specialitate si va veti putea delecta cu retete culinare din intreaga lume ce folosesc ciuperci.
Pagini
▼
sâmbătă, 25 mai 2013
Miceliu de ciuperci- ilustratie obtinere
Prima carte din tara noastra despre producerea miceliului de ciuperci comestibile in sistem intensiv cu automatizare si in sistem casnic. Caracterizarea suşelor si hibrizilor din peste 20 specii de ciuperci comestibile si medicinale din intreaga lume. 39 ron.
Agaricus bisporus, sectiune compost, miceliu, turba, fructificatii
Primul strat este TURBA sau amestecul de acoperire in grosime de 4-5 cm
Al doinea strat- Miceliu
Al treilea strat este COMPOSTUL incubat
Al doinea strat- Miceliu
Al treilea strat este COMPOSTUL incubat
Diplome
LISTA de PREMII
Dr.ing. Ioana Tudor
1. 1997 - Diploma de merit, cu
ocazia Aniversării a 30 de ani de activitate a Institutului de Cercetări pentru
Legumicultură şi Floricultură – Vidra
2. 1998-
Diploma Societăţii Române a Horticultorilor, cu prilejul a 85 de ani de la
fondare.
3. 2000-
Diploma- Dicţionarul Specialiştilor în Ştiinţa şi Tehnica Românească.
4. 2002-
Diploma de onoare- Fstivalul Munţilor.
5. 2003-
Diploma de excelenţă – Salonul Casa ECO.
6. 2005-
Certificate of Aprreciation – Federaţia Naţională De agricultură Ecologică -
România, a 10-a ediţie INDAGRA.
7. 2006-
Certificate of Award- Enciclopedia Personalitaţilor din România.
8. 2012-
Premiul „ Ion Popescu-Zeletin”/2010 pentru Stiinte Agricole,
pentru Cartea „Ciupercile din flora spontana a Romaniei” Editura Gramen,
Bucuresti, acordat de ACADEMIA OAMENILOR DE STIINTA DIN ROMANIA. Data acordarii
26.04.2012
9. 2013- Diploma de Excelenta se acorda dr.ing. Ioana Tudor „Parintele
Ciupercariilor din Romania” pentru rezultate deosebite si pentru contributia
adusa in slujba comunitatii si a semenilor, de catre Revista Nationala de
Documentare si Publicitate „Informatii Agrorurale”. 18.01.2013
Shiitake cu legume si orez
In prim plan este shiitake-ciupercile de culoare crem, in spate este Pleurotus eryngii iar in fata lui, jos este Pleurotus sp.
joi, 23 mai 2013
Deschidem un nou CURS de CIUPERCAR
Pentru
a veni in intampinarea celor ce au optat pentru desfasurarea cursului
in timpul saptamanii si nu sambata, dorim sa va informam ca am luat act
de aceasta recomandare.
Cursul se poate desfasura in zilele de
luni, marti si joi incepand cu ora 17 pe perioada lunii
iunie.Deschiderea cursului va avea loc luni 3 iunie, ora 17 in locatia
ssmgrup din Bdul. Marasesti nr 19, etaj 3 ap.9, sector 4, BucurestiTotodata va informam ca se va preda toata materia cuprinsa in Programul cursului astfel:
- alegerea terenului si amenajarea ciupercariei;
- tehnologia de cultura pentru champignon, cu pregatire compost, infiintarea culturii, conditii de microclimat, tratamente, randament;
- tehnologia de cultura a ciupercilor Pleurotus spp.
- producerea miceliului de ciuperci;
- tehnologia de cultura a altor specii de ciuperci comestibile sau medicinale : shiitake, Ganoderma, Agaricus brasiliensis, Pleurotus eryngii etc.
Suportul de curs de 40 pag. va fi trimis fiecarui cursant pe e-mail dupa inscriere si achitarea avansului.
Ziua de curs va dura 4 sau 5 ore, in functie de tematica predata, pentru a nu fi intrerupta.
La
finalul cursului se vor parcurge intrebarile pentru examen, astfel
incat fiecare cursant sa fie pregatit pentru examenul final, ce va fi
sub forma de grila.
In urma absolvirii cursului se elibereaza certificat de calificare avizat de Ministerul Muncii.
Daca
doriti participarea va rugam sa ne transmiteti actele pe mail (C.I,
certificat nastere, casatorie, diploma de studii si adeverinta de la
medicul de familie cu specificatia "apt pt curs") si sa ne specificati
daca va avantajeaza sedintele de curs sa se tina in timpul saptamanii
sau sambata.
Pentru orice alte detalii va stam la dipozitie.
Cu stima,
Cristina Iacob
0720.053.315