sâmbătă, 25 mai 2013

Miceliu de ciuperci- ilustratie obtinere


Prima carte din tara noastra despre producerea miceliului de ciuperci comestibile in sistem intensiv cu automatizare si in sistem casnic. Caracterizarea suşelor si hibrizilor din peste 20 specii de ciuperci comestibile si medicinale din intreaga lume. 39 ron.

Agaricus bisporus, sectiune compost, miceliu, turba, fructificatii

Primul strat este TURBA sau amestecul de acoperire in grosime de 4-5 cm
Al doinea strat- Miceliu
Al treilea strat este COMPOSTUL incubat

ATESTATUL DE CIUPERCAR 2013




Diplome



                           LISTA de PREMII
                           Dr.ing. Ioana Tudor

1.   1997  - Diploma de merit, cu ocazia Aniversării a 30 de ani de activitate a Institutului de Cercetări pentru Legumicultură şi Floricultură – Vidra
2.   1998- Diploma Societăţii Române a Horticultorilor, cu prilejul a 85 de ani de la fondare.
3.   2000- Diploma- Dicţionarul Specialiştilor în Ştiinţa şi Tehnica Românească.
4.   2002- Diploma de onoare- Fstivalul Munţilor.
5.   2003- Diploma de excelenţă – Salonul Casa ECO.
6.   2005- Certificate of Aprreciation – Federaţia Naţională De agricultură Ecologică - România, a 10-a ediţie INDAGRA.
7.   2006- Certificate of Award- Enciclopedia Personalitaţilor din România.
8. 2012- Premiul „ Ion Popescu-Zeletin”/2010 pentru Stiinte Agricole, pentru Cartea „Ciupercile din flora spontana a Romaniei” Editura Gramen, Bucuresti, acordat de ACADEMIA OAMENILOR DE STIINTA DIN ROMANIA. Data acordarii 26.04.2012
9. 2013- Diploma de Excelenta se acorda dr.ing. Ioana Tudor „Parintele Ciupercariilor din Romania” pentru rezultate deosebite si pentru contributia adusa in slujba comunitatii si a semenilor, de catre Revista Nationala de Documentare si Publicitate „Informatii Agrorurale”. 18.01.2013


Shiitake cu legume si orez

In prim plan este shiitake-ciupercile de culoare crem, in spate este Pleurotus eryngii iar in fata lui, jos este Pleurotus sp.

joi, 23 mai 2013

Deschidem un nou CURS de CIUPERCAR

Pentru a veni in intampinarea celor ce au optat pentru desfasurarea cursului in timpul saptamanii si nu sambata, dorim sa va informam ca am luat act de aceasta recomandare. 
Cursul se poate desfasura in zilele de luni, marti si joi incepand cu ora 17 pe perioada lunii iunie.Deschiderea cursului va avea loc luni 3 iunie, ora 17 in locatia ssmgrup din Bdul. Marasesti nr 19, etaj 3 ap.9, sector 4, Bucuresti
Totodata va informam ca se va preda toata materia cuprinsa in Programul cursului astfel:
- alegerea terenului si amenajarea ciupercariei;
- tehnologia de cultura pentru champignon, cu pregatire compost, infiintarea culturii, conditii de microclimat, tratamente, randament;
- tehnologia de cultura a ciupercilor Pleurotus spp.
- producerea miceliului de ciuperci;
- tehnologia de cultura a altor specii de ciuperci comestibile sau medicinale : shiitake, Ganoderma, Agaricus brasiliensis, Pleurotus eryngii etc.
 Suportul de curs de 40 pag. va fi trimis fiecarui cursant pe e-mail dupa inscriere si achitarea avansului. 

Ziua de curs va dura 4 sau 5 ore, in functie de tematica predata, pentru a nu fi intrerupta.
La finalul cursului se vor parcurge intrebarile pentru examen, astfel incat fiecare cursant sa fie pregatit pentru examenul final, ce va fi sub forma de grila. 
Pentru cei ce nu pot participa din cauza distantei la sedintele de curs, grilele vor fi trimise prin e-mail.
In urma absolvirii cursului se elibereaza certificat de calificare avizat de Ministerul Muncii.

Daca doriti participarea va rugam sa ne transmiteti actele pe mail (C.I, certificat nastere, casatorie, diploma de studii si adeverinta de la medicul de familie cu specificatia "apt pt curs") si sa ne specificati daca va avantajeaza sedintele de curs sa se tina in timpul saptamanii sau sambata.


Pentru orice alte detalii va stam la dipozitie.

Cu stima,
Cristina Iacob 
0720.053.315