vineri, 6 ianuarie 2017

21 Ianuarie 2017, ora 10, deschidere CURS CIUPERCAR

Buna ziua,
Vă adresăm pe această cale, Invitaţia de a participa la Cursul de CIUPERCAR, autorizat ANC, organizat de societatea noastra - SSM PROTECT TRAINING SRL.
Dorim sa incepem o noua serie de curs in data de 21.01.2017 ora 10.00 astfel gasiti in cele ce urmeaza toate detaliile legate de acest curs:
1.Locul de desfasurare al cursului: Bucuresti, Sector 4, B-dul Marasesti nr.19, etaj 3, ap.9.interfon 009( reper GDF SUEZ, Parcul Carol).
Partea practica se va desfasura la diferite ciupercarii aflate in zone limitrofe Bucurestiului.
2. Durata cursului este de 2 luni (cu predare sambata de la ora 10.00) .
3. Acte necesare pentru inscriere : Buletin, Certificat de Nastere, Certificat de Casatorie (numai pentru doamne), ultima Diploma de studii – in copii si Adeverinta de la medicul de familie ca sunteti apt pentru participarea la cursul de ciupercar.
4. Formator va fi Doamna Dr. Ing. Ioana Tudor tel.0745420536
5. Pretul cursului este de 700 lei. Suma se poate achita si in 2 rate, prima rata fiind la inscriere si a doua dupa 4 saptamani de curs.
Dupa inscriere si achitarea primei rate veti primi pe e-mail un suport de curs de 40 pagini. Pentru cei care detin societati comerciale cursul poate fi facturat catre acestea, sau factura va fi emisa pe persoana fizica. La finalul cursului se sustine un examen scris. Atestatul obtinut este recunoscut in tara si UE.
Pentru mai multe detalii si pentru transmiterea documentelor necesare inscrierii va rugam sa folositi adresa de e-mail- cursciupercar@yahoo.ro sau numarul de telefon 0720.053.315/ Fax: 021.335.17.18. Inscrierile incep pe 9 ian.2017.
Va multumim si va asteptam. 
Cu stima,
Cristina Iacob










joi, 5 ianuarie 2017

Lista de carti 1996-2016

LISTA  de  CARTI  1996-2016

                                     Dr.ing. Ioana Tudor


1.     Sfaturi practice pentru cultivatorii de ciuperci, 1996, Ed. Ştiinţă şi Tehnică, Bucureşti, 152 pag.
2.     Ciuperci şi preparate culinare cu ciuperci, 1996, Ed.Ştiinţifică, Bucureşti, 230 pag.
3.     475 Reţete culinare cu ciuperci, 1996, Ed.Tehnică, Bucureşti , 188 pag.
4.     Preparate şi conserve vegetariene din ciuperci, Ediţia I-a, 1999, Ediţia a-II-a, 2001, Ed.Tehnică, 158 pag. şi  respectiv  208 pag.
5.     Cultura ciupercilor comestibile şi producerea miceliului, 2000, Ed.Ex Ponto Constanţa,  280 pag.
6.     Cultura şi protecţia ciupercilor comestibile, 2001, Ed.Ştiinţelor Agricole, Bucureşti, 320 pag.
7.     Ciuperci comestibile – agaricus şi pleurotus, 2001, Ed. Alex- Alex, Bucureşti, 126 pag.
8.     Cultura ciupercilor în gospodăriile populaţiei, 2001, Ed. Ceres, Bucureşti, 156 pag.
9.     Manualul cultivatorului de ciuperci comestibile, Ediţia I-a 2002,  Editia a-II-a 2006, Ed.Lucman, Bucureşti, 233 şi respectiv 246 pag.
10.       Ciuperci şi miceliu, 2004, 2006, Ed.Lucman, Bucureşti, 266 pag.
11.       Reţete culinare şi conserve cu ciuperci, 2005, Ed.Lucman,   Bucureşti, 208 pag.
12.       Preparate din ciuperci, 2005, Editura Cartea de buzunar, Bucureşti,  92 pag.
13    Melci- Totul despre înmulţirea, creşterea, recoltarea, valorificarea
      intensivă, 2006, Ed. Lucman, Bucureşti,  189 pag.
  14. Ciuperci comestibile şi  medicinale, 2007, Editura Lucman,   
        Bucureşti, 270 pag.
15. Tehnici inovative pentru obţinerea de alimente cu mare valoare
      nutritivă, 2007, Editura CHIMINFORM DATA, Bucureşti, 150 pag.
16. Champignon, 2010, Editura Lucman, Bucuresti, 285 pag.
17. Trufele- o afacere profitabilă pe termen lung, 2010, Editura Nomina
      Lex, Bucureşti , 166 pag.
18. Cultura ciupercilor Pleurotus, 2010, Editura Nomina Lex,
       Bucureşti, 226 pag.  
19. Cultura ciupercilor pentru începători, 2010, Editura Nomina Lex, 
       Bucureşti, 254 pag.
20. Sănătatea la îndemâna oricui, 194 Remedii fitoterapeutice, 2010,
      Editura Lucman, Bucureşti , 378 pag.  
  21. Rase de câini – morfologie, anatomie, alimentaţie, îngrijire, sănătate,
  reproducere, 2010, Editura Lucman, Bucureşti, 348 pag.
22. Ciupercile din flora spontană a Romaniei, Microenciclopedie  ilustrată, 2010, Editura Gramen, Bucureşti, 279 pag.
23. Reţete culinare şi conserve cu ciuperci, 2010, Editura Nominal Lex, Bucureşti, 243 pag .
24. Albinele şi albinăritul, 2011, Editura Gramen, Bucureşti, 296 pag.
25. Miceliu de ciuperci, Suşe şi hibrizi, 2012, Editura Gramen,Bucuresti, 218 pag.
26. Preparate vegetariene si conserve din ciuperci, 2013, Editura Universitara, Bucuresti, 158 pag.
26. Mierea, alimentul complet, 2013, Editura Gramen, Bucureşti, 127 pag.
27. Ghid de cultura ciupercilor, în gospodăriile individuale, Vol. I, 2013 Editura Universitară, Bucureşti, 248 pag.
28. Cultura shiitake - Lentinus edodes, ciuperca longevităţii, Ghid practic pentru începători şi avansaţi, 2014,  Editura Gramen, Bucureşti, 194 pag.
29. Ghid de cultura pentru champignon, în sistem intensiv, Vol.II, 2014, Editura Universitară, Bucureşti, 216 pag.
30. Manualul cultivatorului de ciuperci comestibile, Editia a III-a, 2014 Revazuta si adaugita, Editura BLASSCO, Bucuresti 251 pag.
31. Sub tipar pentru traducere : Cultura ciupercilor cu costuri minime, 2015
32. Ciuperca de paie, ciuperci cu văl, Specie nouă de ciuperci comestibile, 2015, Editura Universitară, Bucuresti, 122 pag.
SUB TIPAR 2017
Ciupercile intre aliment, medicament si otrava, cu descrierea a peste 350 specii de ciuperci din flora spontana, precum si o parte dintre cele cultivate si medicinale 


luni, 2 ianuarie 2017

CURS de CIUPERCAR, primim INSCRIERI



CURS DE CIUPERCAR 2017

Programa cursului cuprinde:

·         Specii de ciuperci ce se pot cultiva in tara noastra, valoarea alimentara, cand se pot cultiva si avantajele culturii;
·         Terenul si spatiile de cultura;
·         Pregatirea compostului pentru Agaricus spp.;
·         Asezarea compostului, insamantarea si acoperirea cu turba a ciupercilor Agaricus spp.;
·         Conditii de microclimat, lucrari de ingrijire si recoltare;
·         Conditii care favorizeaza aparitia bolilor si daunatorilor;
·         Bolile si daunatorii ciupercilor Agaricus spp. si prevenirea si combaterea lor;
·         Pesticide utilizate in ciupercarii;
·         Cultura ciupercilor Pleurotus spp., avantajele culturii, spatii utilizate;
·         Substratul de cultura si pregatirea lui;
·         Dezinfectia termica a substratului, insamantarea si repartizarea la saci;
·         Cultura buretilor pe butuci de lemn;
·         Conditii de microclimat la incubare, inductia fructificarii si recoltarea ciupercilor Pleurotus spp.;
·         Protectia culturii ciupercilor Pleurotus spp.;
·         Tehnologia de producere a miceliului de ciuperci;
·         Alte specii de ciuperci ce se pot cultiva in tara noastra;
·         Efectul medicinal al ciupercilor comestibile;
·         Norme de protectia muncii in ciupercarii.
Pe 14 dec. 2016 s-a lansat Masura 4.1. Atestatul obtinut la absolvirea cursului va aduce 10 puncte la Proiectul de accesare fonduri europene.