luni, 13 iunie 2011

CIUPERCI CU VITAMINA D



Rolul vitaminei D în organism este foarte multiplu astfel :

În imunitate, pentru prevenirea infecţiilor respiratorii şi a gripei ; ajută la prevenirea infecţiiloe şi bolilor autoimune; este antioxidant şi se pare că că este efficient în lupta împotriva bolilor inclusive scleroza multiplă, diabet tip 1, artrita reumatoidă, osteoporoză; previne unele forme de cancer inclusive de colon, sân, prostată şi pulmonare.

Vitamina D este esenţială pentru absorbţia Calciului şi Fosforului, ce ajută la rezistenţa oaselor. Se previne şi se tratează rahitismul la copii.

Unele specii din flora spontană conţin mai multă vitamina D datorită expunerii la soare.

Ciupercile reacţioneză la lumina soarelui precum oamenii, produc o formă naturală de Vitamina D, dar ele nu conţin nici grăsimi, colesterol şi sodiu.

O societate din California-S.U.A. Monterey, împreună cu Departamentul de Agricultură a întreprins anumite cercetări şi au expus ciupercile la radiaţii ULTRAVIOLETE după recoltare, o perioadă scurtă de timp. Cercetări s-au mai întreprins la Boston şi în Finlanda. Ciupercile expuse au fost Agaricus albe şi brune şi shiitake sau Lentinus edodes. Conţinutul de vitamina D după expunere s-a mărit de 1,250%. Astfel că 3 g de ciuperci uscate consumate/zi oferă doza de vitamina D.

Vitamina D este stabilă , îşi menţine valoarea nutriţională chiar şi după congelare, uscare şi preparare la cald.

Si pentru ca noi nu putem consuma aceste ciuperci si avem nevoie de vitamina D, soarele devenind tot mai nociv pentru piele atunci ne ramane varianta sa recoltam ciuperci comestibile din flora spontana si sa le uscam pentru a le avea la indemana tot anul. Dar atentie la cele otravitoare, nu va expuneti riscului, care poate fi ireversibil !

 Cartea are pret promotional 55 ron !