Myth busters - Povesti!


Nu sunt concludente şi nici relevante următoarele recomandări care mai apar în unele publicaţii, precum :
  • carnea ciupercilor otrăvitoare, la rupere sau tăiere, îşi schimbă culoarea. Buretele viperei, ciupercă foarte otravitoare prezintă carnea albă şi după secţionare .
  • ciupercile otravitoare devin comestibile după fierbere sau opărire ;
  • nu toate ciupercile consumate de animale, sunt comestibile. Cobaiul, de exemplu, este imun la consumul de Buretele viperei. Există de asemenea ciuperci toxice, viermănoase sau consumate de melci, care pentru om pot deveni fatale.
  • linguriţa de argint nu se înnegreşte în zeama ciupercilor otrăvitoare, la fiert ;
  • nu toate ciupercile ce apar primăvara sau toamna sunt comestibile ;
  • nu toate ciupercile ce cresc pe cioate în descompunere sunt otrăvitoare ,
  • pe lemn viu cresc şi ciuperci otrăvitoare şi comestibile ;
  • nu toate ciupercile la care se desprinde cuticula, sunt comestibile ;
  • nu toate ciupercile amare, acre sau picante sunt otrăvitoare ;
  • nu toate ciupercile ce au miros şi aromă agreabile sunt comestibile ;
  • nu toate ciupercile de culoare violet sau cele cu suprafaţa vâscoasă sunt necomestibile.
  • nu sunt relevante nici alte încercări cu ceapa, pătrunjel s.a.