joi, 9 iunie 2011

O SOLUŢIE MAI PUŢIN STIINŢIFICĂ DE A OBŢINE CIUPERCI



Când mergeţi la cules de ciuperci luaţi cu dvs. o găleată de plastic sau un coş pentru a culege şi ciupercile mâncate de viermi sau de melci, putrede, murdare, strivite DAR DIN SPECII COMESTIBILE.

Când ajungeţi cu ele acasă procedaţi în felul următor :

Peste o jumătate de găleată de ciuperci deteriorate adăugaţi o găleată de apă fierbinte şi lăsaţi până a doua zi. Această compoziţie se va imprăştia pe locul din curtea sau grădina dvs. unde doriţi să crească ciuperci. Se va alege un loc mai puţin însorit, umbrit, spre N, adăpostit, pe lângă anexe, în livadă, sub copaci bătrâni, cu sol bogat în humus. Ciuperci veţi obţine abia anul viitor. Eu cred ca merită să încercaţi! Şi ce specie veţi semăna acceea veţi culege.




DE CIUPERCI NUMAI DE BINE

CIUPERCILE sunt singurele organisme ce consumă celuloză şi o transformă în hrană umană. Ele au şi un rol vital în menţinerea sănătăţii ecosistemelor. Sunt un fel de fabrici de enzime ce descompun majoritatea tipurilor de deşeuri organice. Alături de bacterii, ciupercile aduc deşeurile la C,H,N şi diferite minerale ce intră în circuitul biologic al plantelor, insectelor şi altor organisme. Fiecare specie de ciuperci are setul ei specific de enzime ce pot face o descompunere primară, secundară sau terţiară fiind considerate gunoierii regnului vegetal.