Ciuperci în gelatină
Ingrediente: 500 g ciuperci, 2 cepe, 40 g gelatină, o linguriţă
unt, 2 linguri maioneză, sare.
Cum se prepară?
Ciupercile champignon se spală şi se taie felii subţiri. Se fierb într-o
cratiţă, împreună cu ceapa întreagă, unt, sare şi apă cât să le
acopere, timp de 15/20 minute. Când sunt gata înlătură ceapa. Zeama
se strecoară printr-o sită foarte deasă. În această zeamă, pe foc,
se topeşte gelatina. Ciupercile fierte se aşază în strat uniform
pe o farfurie întinsă, într-o tavă sau în mici forme, boluri (fiecare
reprezentând o porţie).
Peste ciuperci se toarnă zeama cu gelatina (care se strecoară
în momentul turnării). Se dă la rece să se închege.
Se servesc cu sau fara maioneză vegetala. Pofta buna !
Acest site este dedicat iubitorilor de ciuperci din toata tara. Este bazat pe experienta de mai bine de 35 de ani a unui specialist in domeniu, Dr. ing. Ioana Tudor, dorindu-se a fi un portal spre minunata lume a acestor superalimente. Veti gasi (si veti putea cere) aici consultanta si sfaturi despre cultivarea ciupercilor, va veti puteti alege si achizitiona carti de specialitate si va veti putea delecta cu retete culinare din intreaga lume ce folosesc ciuperci.