CURS DE CIUPERCAR 2017
Programa
cursului cuprinde:
·
Specii de
ciuperci ce se pot cultiva in tara noastra, valoarea alimentara, cand se pot
cultiva si avantajele culturii;
·
Terenul si
spatiile de cultura;
·
Pregatirea
compostului pentru Agaricus spp.;
·
Asezarea
compostului, insamantarea si acoperirea cu turba a ciupercilor Agaricus spp.;
·
Conditii
de microclimat, lucrari de ingrijire si recoltare;
·
Conditii care favorizeaza aparitia bolilor si daunatorilor;
·
Bolile si
daunatorii ciupercilor Agaricus spp. si prevenirea si combaterea lor;
·
Pesticide utilizate in ciupercarii;
·
Cultura
ciupercilor Pleurotus spp., avantajele culturii, spatii utilizate;
·
Substratul
de cultura si pregatirea lui;
·
Dezinfectia
termica a substratului, insamantarea si repartizarea la saci;
·
Cultura
buretilor pe butuci de lemn;
·
Conditii
de microclimat la incubare, inductia fructificarii si recoltarea ciupercilor
Pleurotus spp.;
·
Protectia
culturii ciupercilor Pleurotus spp.;
·
Tehnologia
de producere a miceliului de ciuperci;
·
Alte
specii de ciuperci ce se pot cultiva in tara noastra;
·
Efectul
medicinal al ciupercilor comestibile;
·
Norme de
protectia muncii in ciupercarii.
Pe 14 dec. 2016 s-a lansat Masura 4.1. Atestatul obtinut la absolvirea cursului va aduce 10 puncte la Proiectul de accesare fonduri europene.