Cativa saci ii puteti insamanta si acasa la dvs. Aveti nevoie de miceliu, niste paie tocate la 4-6 cm sau ciocalai tocati. Opariti materialele in cada de baie, cu o greutate deasupra, pentru cca 10-12 ore. Scoateti, scurgeti, lasati sa se raceasca si insamantati in saci din polietilena pe care ii perforati, pot fi si menajeri. Incubati tot in baie, nu au nevoie de lumina in prima faza. Apoi cand incep sa apara primordiile expuneti-i la lumina, dar nu direct la soare, si udati cu apa ca o ceata. De pe un sac de 10 kg puteti obtine in cca 2 luni 3 kg de ciuperci.
Totul despre tehnologia de cultura puteti gasi in cartea Pleurotus care costa 21 lei.
Acest site este dedicat iubitorilor de ciuperci din toata tara. Este bazat pe experienta de mai bine de 35 de ani a unui specialist in domeniu, Dr. ing. Ioana Tudor, dorindu-se a fi un portal spre minunata lume a acestor superalimente. Veti gasi (si veti putea cere) aici consultanta si sfaturi despre cultivarea ciupercilor, va veti puteti alege si achizitiona carti de specialitate si va veti putea delecta cu retete culinare din intreaga lume ce folosesc ciuperci.