Acest site este dedicat iubitorilor de ciuperci din toata tara. Este bazat pe experienta de mai bine de 35 de ani a unui specialist in domeniu, Dr. ing. Ioana Tudor, dorindu-se a fi un portal spre minunata lume a acestor superalimente. Veti gasi (si veti putea cere) aici consultanta si sfaturi despre cultivarea ciupercilor, va veti puteti alege si achizitiona carti de specialitate si va veti putea delecta cu retete culinare din intreaga lume ce folosesc ciuperci.
luni, 4 martie 2013
Ciuperci chinezesti la supermarketuri din Romania
Aceste ciuperci sunt denumite de catre chinezi, shimeji. O caserola de 170 g costa 10 ron. Sunt in 3 culori, albe maron si roscate. Sunt mici si foarte frumoase. Ele au denumirea stiintifica Lyophyllum shimeji, L. fumesum si Hypsizygus marmoreus. Cresc pe fagi in sezonul de toamna in Asia. La noi in tara sunt semnalate 8 specii de Lyophyllum din care 6 sunt comestibile si o specie de Hypsizygus.Ciupercile chinezesti care vin din Coreea de Sud prin Polonia, au traditie de a fi servite la bol. Se pot fierbe, praji, coace. Nu se recomanda sa le adaugam condimente, usturoi, etc.,pentru a le simti gustul si mai ales aroma. Dupa cum se vede din foto 2, ele sunt si mai scumpe decat la noi. Eu azi le voi degusta. Pofta buna si dvs.