Ciupercile provin de la Daniel Molnar din Gherla, de pe cultura de butuci de stejar. Punga cu ciuperci deshidratate cantareste 120 g iar borcanelul cu pudra cantareste 50 g. Se administreaza cate 1-2 lingurite/zi in sosuri, ceai, mancare. Se pot consuma 1+2 ciuperci/zi, dupa imbibare in apa, pregatite prin fierbere in ceai, supe sau calite in putin ulei.
Ciupercile Lentinula edodes sau ciuperca parfumata contin peste 50 enzime, vitamine, antioxidanti, saruri minerale. Au efect impotriva infectiilor , reduce mutatiile celulelor canceroase, mentine colesterolul in limite normale, intareste sistemul imunitar, reduce aparitia cheagurilor de sange. Cititi si www.ciupercishiitake.ro si MykoTroph.
Acest site este dedicat iubitorilor de ciuperci din toata tara. Este bazat pe experienta de mai bine de 35 de ani a unui specialist in domeniu, Dr. ing. Ioana Tudor, dorindu-se a fi un portal spre minunata lume a acestor superalimente. Veti gasi (si veti putea cere) aici consultanta si sfaturi despre cultivarea ciupercilor, va veti puteti alege si achizitiona carti de specialitate si va veti putea delecta cu retete culinare din intreaga lume ce folosesc ciuperci.