Acest site este dedicat iubitorilor de ciuperci din toata tara. Este bazat pe experienta de mai bine de 35 de ani a unui specialist in domeniu, Dr. ing. Ioana Tudor, dorindu-se a fi un portal spre minunata lume a acestor superalimente. Veti gasi (si veti putea cere) aici consultanta si sfaturi despre cultivarea ciupercilor, va veti puteti alege si achizitiona carti de specialitate si va veti putea delecta cu retete culinare din intreaga lume ce folosesc ciuperci.
joi, 22 ianuarie 2015
Vizita in Portugalia, Algarve, la Sana Fungus
Vizita in Portugalia, Algarve, la Sana Fungus: In perioada 12-16 oct. 2014 am fost invitata sa acord consultanta la o noua ciupercarie, la 6 km de Oceanul Atlantic.Societatea se numeste SANA FUNGUS si are administratori o familie de romani cu mult potential, stabiliti de 14 ani.Ciupercaria este construita din panouri sandwich, materiale cu o foarte buna izolare termica, recomandate pentru aceste spatii.Spatiul de cultura este prevazut cu 5 hale, cu inaltimea de 7 m cu posibilitate de extindere. Fiecare spatiu este dotat cu instalatii de microclimat precum ventilatie cu controlul CO2, racire, incalzire, umidificare si dezumidificare a aerului, stelaje metalice. Spatiile anexa cuprind camera de ambalare, camera frigorifica, spatiu sanitar, spatiu tehnic, birou etc. Compostul este din import, gata insamantat si incubat fiind ambalat in blocuri, cu o tulpina de culoare alba de Agaricus biporus sau champignon. Toate lucrarile de ingrijire sunt aplicate cu profesionalism, la timp si cu rigulozitate punandu-se accent continuu pe igiena culturala. Este mai usor si mai ieftin sa previi aparitia bolilor si daunatorilor decat sa aplici tratamente. Ciupercile sunt proaspete, de calitate, ajung repede la cumparator si nu contin substante toxice. Pot fi pastrate de cumparatori in ambalaje de hartie inca 5 zile, in frigider. Le urez succes si ma bucur de reusita lor.